Cruiser, Explorer en Fiero

De Cruiser is het model waar Nazca Ligfietsen mee begon.  Op 26 juni 1999 werd het model geïntroduceerd tijdens Cycle Vision in Lelystad.  De volgeveerde tweewieler met instelbaar klapstuur werd de eerste twee jaren uitsluitend verkocht via de vijf toenmalige ligfietsspecialisten.
Door de combinatie van praktische uitvoering (denk aan bagagedrager, standaard, verlichting) en gunstige prijs was de Cruiser gelijk een succes.

 

Al gauw kwam de vraag of deze fiets ook met onderstuur uitgevoerd kon worden: de Explorer was geboren. De geometrie van het frame was identiek aan die van de Cruiser, dus het was voordehandliggend om één frame te maken voor zowel onder- als bovenstuur toepassing.

De Explorer kreeg in 2001 de award voor Nationale Ligfiets! De ontspannen houding en het rustige rijgedrag gaven de doorslag voor deze prijs.

 

 

De Fiero werd in 2003 geïntroduceerd, als lage, sportieve fiets met twee 20" wielen, afgeleid van de Pioneer, die twee 26" wielen heeft. Oorspronkelijk voor personen vanaf ca. 1,70 meter, later als Fiero XS voor personen vanaf 1,50 meter.
De Fiero XS blijft nog in het assortiment als volwaardige fiets voor kleinere mensen.

 

 

In de loop der tijd hebben deze drie modellen: Cruiser, Explorer en Fiero, een goede opvolger gekregen in de Paseo en de Fuego, waardoor er steeds minder vraag naar kwam. Om die reden hebben we besloten te stoppen met de productie van die drie modellen.

We weten dat er nog heel veel Cruisers, Explorers en Fiero's rondrijden met zeer tevreden bezitters! Wij wensen hen dan ook nog vele jaren fietsplezier. De meeste onderdelen van genoemde fietsen blijven we gewoon naleveren.

Find us on Facebook