Fiero / fiero XS

De Fiero XS is de korte uitvoering van de Fiero en zeer geschikt voor rijders met een lichaamslengte vanaf ca. 150 cm, de standaard Fiero is geschikt vanaf ca. 1,80 m.

Met de 20" wielen is de zithoogte relatief laag. De Fiero is een uitstekende allround ligfiets, standaard voorzien van bagagedrager en spatborden voor de dagelijkse kilometers. Meer bagage meenemen, bijvoorbeeld voor een kampeervakantie, kan met de lowrider beugels.

Mooi, snel, met alle eigenschappen die het een echte Nazca ligfiets maken.


De Fiero wordt sinds 2019 niet meer gemaakt.

crankstel

Om de ruimte tussen pedaal en voorwiel te vergroten kunt u kiezen voor een crankstel met korte cranks. Banden van maximaal 50 mm breed geven de Fiero extra comfort. In verband met de kettingloop is voorvering geen optie.

ontspannen rijhouding

De Fiero XS heeft een ontspannen, niet te liggende rijhouding. De relatief lage zitpositie maakt starten en stoppen eenvoudig, ook met een bepakte fiets. U kunt bij de Fiero XS kiezen voor een boven-, onder- of aerostuur.

geschikt als reisfiets

De soepel werkende achtervering maakt de Fiero XS zeer geschikt als reisfiets. Veel bagage is voor het frame en de vering geen enkel probleem.

specificaties

Zithoogte

46 cm, middenstand, belast

Trapashoogte

64 cm, middenstand, belast

Wielbasis

104 cm

Wielmaat

voor/achter 20/20 inch (ETRTO 406 mm)

Zithoek

35-38 graden, verstelbaar

Gemiddeld gewicht

ca. 18 kg, afhankelijk van uitvoering

Materiaal frame

frame/voorvork/achtervork 25CrMo4, voorbuis aluminium

Achtervering

DNM DV-22, hydraulische demping, verwisselbare stalen veer

Voorvering

geen optie

Bagagedrager

aluminium, max. 25 kg belasting

Zitting / zitkussen

model Comfort maten M, M(L), of model Sport in maten S, M, incl. Nazca zitkussen

Coating

ijzerfosfatering + 2-laags poedercoating

Beschikbare kleuren

vuurrood, appelgroen, nachtblauw, satijn zwart, meloengeel, wit

Uitvoeringen

3x9 Dual Drive, Alfine 11 speed, Rohloff 14 speed

Bovenstuur 

aluminium klapstuur, lengte en hoogte instelbaar, kabels buitenom de stuurbuis

Onderstuur

indirect onderstuur

Aerostuur

aluminium, verstelbaar in lengte en hoogte, 2 breedtes beschikbaar

ACCESSOIRES (scroll l/R)

verlichting

Het voorlicht is een zeer krachtige Busch und Müller LEDlamp, type Cyo Premium T senso plus 3W/6V. Een Duits merk van topkwaliteit met een lichtsterkte tot 80 Lux. De lamp is voorzien van sensortechniek, zodat dag- en nachtverlichting en standverlichting (3 minuten) automatisch kunnen worden ingeschakeld.

naafdynamo

Een naafdynamo is een zeer betrouwbare en efficiënte manier om stroom voor uw verlichting of GPS op te wekken. Onderhoudsvrij en volkomen geluidloos: tijdens het rijden merkt u er helemaal niets van. Het vermogen van de dynamo is 3W bij 6V spanning.

lowriders

Met de lowrider beugels neemt u zonder probleem 2 extra tassen mee, want het extra gewicht wordt optimaal tussen de wielen geplaatst. Deze beugels bestaan uit een aluminium buis met een diameter van 12 mm en hebben een maximale belasting van 2 x 15 kg. De beugels zijn geschikt voor kleine en grote tassen, zoals Ortlieb's.


korte cranks

Voor mensen met een kleiner postuur kan een crankstel met kortere cranks gemonteerd worden, 155 mm in plaats van 170 mm. In het algemeen geeft dit meer speling t.o.v. het voorwiel, een hoger traptoerental, en minder buiging en lagere belasting van de knieën.

standaard

De Pletscher standaard is solide bevestigd aan de achtervork. In het dagelijks gebruik is een standaard een onmisbaar onderdeel van uw ligfiets.

mechanische schijfremmen

De mechanisch bediende schijfremmen, type AVID-BB7, zijn door de kabelbediening zeer betrouwbaar en eenvoudig af te stellen. U heeft hierbij geen speciaal gereedschap nodig. De remwerking van mechanisch bediende schijfremmen is onder vrijwel alle omstandigheden ruim voldoende, ook met veel bagage.

hydraulische schijfremmen

Hydraulische schijfremmen bieden heel veel remkracht, zijn met weinig handkracht te bedienen en uitstekend te doseren. Eenmaal goed geïnstalleerd zijn ze nagenoeg onderhoudsvrij, u hoeft alleen af en toe de remblokken te vervangen. De maximale schijfdiameter is 160 mm.

Ventisit ligfietskussen

Ventisit is al jaren een veelgekozen merk voor ligfietskussens. Het materiaal heeft een zeer goed ventilerende werking, biedt veel comfort, neemt geen water op en heeft een lange levensduur. Het kussen is bevestigd met klittenband en is daardoor snel eraf te halen.

kleurkeuze

Kleur is belangrijk. Heeft u speciale wensen? We kunnen een groot aantal niet-standaard kleuren leveren als extra optie. Laat ons weten welk RAL-nummer u wenst. Dan checken wij of we die beschikbaar hebben

ON THE ROAD