fuegO

De Fuego is het laagste model van Nazca, een comfortabele racer die allround inzetbaar is. Racen, lange toertochten en met volle bepakking door Australië fietsen: de Fuego kan het allemaal. Het relatief lange frame van dunwandig, hoogwaardig stalen buis en de soepel aansprekende achtervering maken de Fuego tot een snelle ligfiets met een geweldige wegligging. Deze semi-lage racer is een sensatie om mee te rijden.


De Fuego is er in twee frame-maten: het M frame is geschikt voor een lichaamslengte van ca. 160-185 cm.; het L frame voor 180-200 cm.


Deze fiets/framekit is sinds najaar 2019 niet meer leverbaar.


versnellingen en remmen

Zowel derailleur- als naafversnelling is mogelijk. De Fuego is standaard voorzien van schijfremmen, de maximale schijfdiameter voor is 160 mm.


klapstuur of aerostuur

De Fuego kan met een klapstuur (foto) of met een aerostuur worden uitgerust. Voordelen van het klapstuur: de remgrepen en shifters zijn goed bereikbaar en luchtweerstand is laag. Bovendien maakt het scharnierstuk (A-head constructie) het instellen van de stuurhoek eenvoudig. Het stuur blokkeert naar voren toe.

instelbare lighoek

De lighoek kan over een groot bereik worden ingesteld: rechterop voor urenlang ontspannen fietsen of zo plat mogelijk voor de jaarlijkse tijdrit. Gereedschap heeft u daarbij niet nodig.

bagagedrager

Standaard wordt de Fuego voorzien van een kleine bagagedrager aan de zitting, geschikt voor maximaal 7 kg. Wilt u meer meenemen? Extra optie is een bagagerek dat geschikt is voor grote banaantassen of Ortlieb tassen tot maximaal 30 kg.

aerostuur

Voordelen van het aerostuur: een geweldige controle over de ligfiets en een open, actieve houding van de armen. Dit rijdt zeer ontspannen. Het aerostuur is minder geschikt voor mensen met een klein postuur.

crankstel

Bij de Fuego kunt u kiezen voor een triple crankstel met voorderailleur, of een enkel blad zonder derailleur. Maximaal aantal tanden 53T, minimum 26T. Uitschuif lengte voorbuis: max 23 cm, frame tot hart trapas.

specificaties

Zithoogte

ca. 39 cm bij frame maat M; ca. 35 cm bij frame maat L

Trapashoogte

ca. 55 cm bij frame maat M; ca. 51 cm bij frame maat L

Wielbasis

123 cm frame maat M, 127 cm frame maat L

Wielmaatvoor

20” (ETRTO 406 mm), achter 26” (ETRTO 559 mm)

Zithoek

verstelbaar 25 – 32 graden dmv snelverstellers

Gemiddeld gewicht

vanaf 15 kg, ca 18 kg voor allround versie

Max. belasting

130 kg (rijder+bagage)

Materiaal frame

frame/achtervork staal 25CrMo4, voorbuis/voorvork/schetsplaten aluminium

Achtervering

DNM DV-22 AR, instelbare demping en veervoorspanning. Lengte 150/165 mm (voor L/M frame)

Voorvering

geen optie

Zitting / zitkussen

model Sport, maten M, L, XL , zitkussen sport- of comfort uitvoering

Bagagedrager

aluminium sportdrager aan zitting, max. 7 kg

Coating

ijzerfosfatering + 2-laags poedercoating

Standaard kleuren

vuurrood, appelgroen, nachtblauw, satijn zwart, meloengeel, wit

Uitvoeringen

3x9 Allround, 3x9 Dual Drive, 3x10 Allround, 3x10 Sport, Alfine 11 sp, Rohloff 14 sp

Stuurvormen

klapstuur, aerostuur

opties en accessoires  (scroll l/r)

verlichting

Goede verlichting is extra belangrijk voor een lage ligfiets. Dankzij de felle dagrijleds en het opvallende achterlicht bent u ook overdag goed zichtbaar in het verkeer. In combinatie met een naafdynamo in het voorwiel heeft u altijd een zee van licht.

naafdynamo

De SON 28 met 6-gaats schijfaansluiting is een zeer betrouwbare en efficiënte naafdynamo voor een 20" voorwiel. Het vermogen is 3W-6V, de maximale schijfdiameter voor de Fuego is 160 mm.

hydraulische schijfremmen

Hydraulische schijfremmen bieden heel veel remkracht, zijn met weinig handkracht te bedienen en uitstekend te doseren. Eenmaal goed geïnstalleerd zijn ze nagenoeg onderhoudsvrij, u hoeft alleen af en toe de remblokken te vervangen.

carbon zitting

De carbon zitting is 500 - 700 gram lichter dan een glasvezel zitting in dezelfde maat, maar is net zo sterk. Door de zichtbare carbonvezels en het vakmanschap van de maker, is de carbon zitting een lust voor het oog.

grote bagagedrager

Wilt u veel bagage mee kunnen nemen op de Fuego? Kies dan de grote bagagedrager. Deze is geschikt voor grote banaantassen of Ortlieb tassen tot maximaal 30 kg.

banaantassen

Speciale ligfietstassen, de zogenaamde banaantassen, kunnen probleemloos in combinatie met de grote bagagedrager worden gebruikt. Op de foto ziet u de grootste Radical tassen (maat L, inhoud 70 liter).

luchtvering

Luchtvering is ca. 200 gram lichter dan een schokbreker met stalen veer. Met een speciaal pompje kunt u de vering nauwkeurig instellen op het gewicht van de rijder en de bagage. Luchtvering is minder geschikt voor reizen of belasting boven 100 kg.

standaard

De Pletscher standaard is solide bevestigd aan de achtervork. In het dagelijks gebruik is een standaard een onmisbaar onderdeel van uw ligfiets.


hoofdsteun

Veel ligfietsers vinden een hoofdsteun prettig. De steun is volledig verstelbaar en past dus altijd. De RVS-stangetjes kunt u iets verbuigen voor de juiste positie van de steun.


Framekit

De framekit van de Fuego bestaat uit alle framedelen en speciale onderdelen die u ziet op de foto. U kiest zelf de extra onderdelen en bouwt zo uw eigen raceligfiets, helemaal zoals u dat zelf wilt. Een beetje sleutelervaring is hierbij uiteraard wel handig.

kleurkeuze

Kleur is belangrijk. Heeft u speciale wensen? We kunnen een groot aantal niet-standaard kleuren leveren als extra optie. Laat ons weten welk RAL-nummer u wenst. Dan checken wij of we die beschikbaar hebben.


on the road