gaucho Tour

De Gaucho Tour is het meest recente ontwerp van Nazca in het segment hoge toerligfietsen. Onze jarenlange ervaring met het ontwerpen en bouwen van hoogwaardige ligfietsen is verwerkt in het Gaucho frame. De eerste versie maakten we in 2009 en sindsdien hebben we met kleine aanpassingen en aanvullingen steeds weer nieuwe puntjes op de i gezet. De Gaucho is een all-round ligfiets die optimaal is aan te passen aan uw wensen. Kortom… een uitstekende ligfiets voor woon-werkverkeer, uitdagende toertochten én verre vakanties.


Groot pluspunt: afhankelijk van beenlengte en voorkeur kunt u kiezen uit 24", 26" of 28" wielen.


De Gaucho Tour is sinds najaar 2020 niet meer leverbaar.

veelzijdige ligfiets

Wilt u een bovenstuur, onderstuur of aerostuur? Bij de Gaucho Tour kunt u kiezen. Deze veelzijdige ligfiets is bovendien geschikt voor vrijwel iedereen met een lengte vanaf 1.60 tot 2.00 m. Ter indicatie: de 28" versie is geschikt vanaf ca. 1.85 m, de 26" versie vanaf ca. 1,75 m en de 24" versie vanaf ca. 1,60 m.

lekker toeren met veel rijcomfort

Het materiaal en de constructie van het frame zijn bepalend voor het rijcomfort. Kleine trillingen kunnen immers alleen door het frame, de zitting en de banden worden opgevangen. Daarom bestaan het hoofdframe, de achtervork en het subframe uit hoogwaardige CrMo stalen buizen met wanddiktes van 0,9 tot 1,2 mm.

optimaal beschermd tegen corrosie

De opbouw van het frame is een uniek Nazca concept: voorframe, achtervork en subframe zijn verbonden door aluminium schetsplaten. Deze samengestelde constructie is zeer sterk, stijf, licht, eenvoudig demontabel en optimaal beschermd tegen corrosie. Het stalen frame is door en door betrouwbaar, de kans op materiaalmoeheid is vrijwel uitgesloten.


kies uw uitvoering

Wilt u een cassettenaaf, een versnellingsnaaf of een combinatie van beide? Ook hier is de Gaucho Tour veelzijdig, alle opties zijn mogelijk. Hierboven ziet u een Dual Drive naaf. De Gaucho Tour is standaard voorzien van schijfremmen voor en achter.


makkelijk af te stellen

Detail van de achtervering met verstellingsmogelijkheid voor de schokbreker. De lagering van de achtervork is nagenoeg onderhoudsvrij en eenvoudig spelingsvrij af te stellen. Voordeel van de subframeconstructie: bagage wordt zeer stijf aan het frame bevestigd. Ook volle fietstassen zullen het rijgedrag daardoor nauwelijks beïnvloeden.

schokbreker

Met de verstelling van de schokbreker kan de geometrie van de fiets aangepast worden aan de omstandigheden. Zo heeft u min of meer drie verschillende fietsen met elk een eigen rijgedrag. Door deze verstelling wijzigt ook de zithoek. Extra bagage tijdens een vakantie? U zet de schokbreker eenvoudig in een hogere stand om de extra invering te compenseren.

SPECIFICATIES

Zithoogte (28 / 26 / 24 ")

64 / 62 / 56 cm, middenstand, belast

Trapashoogte (28 / 26 / 24 ")

80 / 78 / 72 cm, middenstand, belast

Wielbasis ( 28 / 26 / 24 ")

114 / 113 / 112 cm 

Wielmaat

28 inch (ETRTO 622 mm) / 26 inch (ETRTO 559 mm) / 24 inch (ETRTO 507 mm)

Zithoek

verstelbaar 26-34 graden dmv snelverstellers

Gemiddeld gewicht

ca. 18 kg, afhankelijk van uitvoering

Max. belasting

130 kg (rijder+bagage)

Materiaal frame

25CrMo4

Materiaal vork

25CrMo4

Bagagedrager

aluminium drager, max. 30 kg belasting

Zitting / zitkussen

glasvezel/polyester, maat S, M, L, XL, zitkussen Nazca of Novosport

Coating

ijzerfosfatering + 2-laags poedercoating

Standaard kleuren

vuurrood, appelgroen, nachtblauw, satijn zwart, meloengeel, wit

Uitvoeringen

allround 3x10 Deore, Top-Touring 3x10 Deore XT, Alfine 11 speed, Rohloff 14 speed

Stuuruitvoering

bovenstuur, onderstuur, aerostuur

opties en Accessoires  (scroll l/r)

verlichting

Goede verlichting is extra belangrijk voor een ligfiets. Met de felle dagrijleds en het opvallende achterlicht bent u altijd goed zichtbaar. In combinatie met een naafdynamo in het voorwiel beschikt u over een zee van licht, zonder dat u zwaarder hoeft te trappen.

naafdynamo

Een naafdynamo is een zeer betrouwbare en efficiënte manier om stroom voor uw verlichting of GPS op te wekken. Onderhoudsvrij en volkomen geluidloos: tijdens het rijden merkt u er helemaal niets van. Het vermogen van de dynamo is 3W bij 6V spanning.

lowrider beugels

Met de lowrider beugels neemt u zonder probleem 2 extra tassen mee, want het extra gewicht wordt optimaal tussen de wielen geplaatst. Deze beugels bestaan uit een aluminium buis met een diameter van 12 mm en hebben een maximale belasting van 2 x 15 kg. De beugels zijn geschikt voor kleine en grote tassen, zoals Ortlieb's.


hydraulische schijfremmen

Hydraulische schijfremmen bieden heel veel remkracht, zijn met weinig handkracht te bedienen en uitstekend te doseren. Eenmaal goed geïnstalleerd zijn ze nagenoeg onderhoudsvrij, u hoeft alleen af en toe de remblokken te vervangen. De maximale schijfdiameter is 160 mm.


verende voorvork

Voor de Gaucho 26" met bovenstuur of aerostuur is een verende voorvork beschikbaar met een veerweg van 25 mm. De maximale bandbreedte is 40 mm, incl. spatbord. De verende voorvork verhoogt het comfort, vooral prettig op een klinkerweg of slecht asfalt.
Maximale belasting: 100 kg (rijder + bagage).

kortere cranks

Is de afstand naar de trappers te groot voor u? U kunt dan kiezen voor een crankstel met een cranklengte van 155 mm in plaats van 170 mm. Dit geeft meer speling ten opzichte van het voorwiel. Verder zorgt dit voor een hoger traptoerental en een lagere belasting van de knieën.


carbon zitting

De carbon zitting is 500 - 700 gram lichter dan een glasvezel zitting in dezelfde maat, maar is net zo sterk. Door de zichtbare carbonvezels en het vakmanschap van de maker, is de carbon zitting een lust voor het oog.

hoofdsteun

Veel ligfietsers vinden een hoofdsteun prettig. De steun is volledig verstelbaar en past dus altijd. De RVS-stangetjes kunt u iets verbuigen voor de juiste positie van de steun.


standaard

De Pletscher standaard is solide bevestigd aan de achtervork. In het dagelijks gebruik is een standaard een onmisbaar onderdeel van uw ligfiets.


ventisit ligfietskussen

Ventisit is al jaren een veelgekozen merk voor ligfietskussens. Het materiaal heeft een zeer goed ventilerende werking, biedt veel comfort, neemt geen water op en heeft een lange levensduur. Het kussen is bevestigd met klittenband en is daardoor snel eraf te halen.


frame kit

De framekit van de Gaucho bestaat uit alle framedelen en speciale onderdelen die u ziet op de foto. U kiest zelf de extra onderdelen en bouwt zo uw eigen toerligfiets, helemaal zoals u dat zelf wilt. Een beetje sleutelervaring is hierbij uiteraard wel handig.

kleurkeuze

Kleur is belangrijk. Heeft u speciale wensen? We kunnen een groot aantal niet-standaard kleuren leveren als extra optie. Laat ons weten welk RAL-nummer u wenst. Dan checken wij of we die beschikbaar hebben.

ON THE ROAD