Zelf ligfietsen

U kunt nóg zo lang het internet afzoeken naar ervaringen van anderen, zelf proberen is nog altijd de beste manier om kennis te maken met de voordelen van een ligfiets.


U bent tot najaar 2021 welkom voor een proefrit op één van de resterende gebruikte ligfietsen uit onze webshop, op afspraak. 

Nieuwe Nazca ligfietsen worden na voorjaar 2021 niet meer geleverd.


Onze winkel ligt in een rustig dorp, met naar alle richtingen prachtige fietsgebieden en dito fietspaden. Ook voor de eerste meters op een ligfiets is de ligging van onze winkel ideaal: het is een rustige omgeving met weinig verkeer. Heeft u de eerste meters onder de knie, dan fietst u met iets meer ervaring vanuit Nijeveen eenvoudig naar historische stadjes als Blokzijl, Zwartsluis, Giethoorn, Staphorst of naar natuurgebieden De Wieden of De Weerribben - alles op maximaal 20 km afstand.

helemaal naar Nijeveen?

Voor de aanschaf van een ligfiets wilt u natuurlijk zeker weten dat u het juiste type kiest. In onze kleinschalige winkel en werkplaats nemen we uitgebreid de tijd voor u. We hebben nog verschillende gebruikte demo-fietsen, inclusief verschillende stuuropties. Henk van der Woerdt heeft alle ligfietsen ontworpen en gebouwd, hij en Monique Holterman kunnen u als geen ander adviseren en u helpen uw keuze te bepalen. Dichter bij de bron van Nazca kunt u niet komen.

een ligfiets huren bij Nazca

Wij raden u aan de ligfiets van uw keuze een dag te huren, voordat u tot aankoop over gaat. In de praktijk ervaart u het beste wat u wel en niet prettig vindt. Wij stellen de fiets af op uw lengte en gewicht en monteren de juiste zitting. Alleen als een ligfiets helemaal ‘klopt’ en u een flink stuk heeft gefietst, kunt u er een goed oordeel over vellen.
Onze fietsen zijn, afhankelijk van het model, geschikt voor mensen met een lengte tussen ca. 1,5 m en ca. 2 m.


welke ligfietsen kan ik huren?

In 2021 kunnen helaas alleen nog de gebruikte ligfietsen uit onze webshop gehuurd worden, zolang de voorraad strekt. 

Wij raden u aan om van tevoren een reservering te maken, zodat u zeker weet dat uw ligfiets nog aanwezig is. Wij zorgen er dan voor dat de fiets rijklaar staat op het moment dat u bij ons bent.

openingstijden winkel

De winkel is in 2021 op afspraak geopend.


U kunt een afspraak maken per e-mail, wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.wat kost huren?

Een ligfiets huren kost € 25 per persoon per dag of dagdeel. 


Een tandem huren kost € 50 per dag of dagdeel.Bij aankoop van een ligfiets bij Nazca wordt de door u betaalde huur verrekend met het aankoopbedrag.


hoe kom ik in Nijeveen?

Auto: A32, afrit 4 (Havelte, Diever), volg borden

Nijeveen, na passeren bord 30 km/h na 300 m aan de rechterkant.


Route met openbaar vervoer:
Vanaf NS station Meppel is er beperkt openbaar vervoer richting Nijeveen, check vooraf online de mogelijkheden. In het weekend rijden geen bussen, u kunt dan op het station een fiets huren of een beltaxi reserveren.