paseo

Gaat het u meer om genieten dan om racen? Dan is de Paseo uw type. Het is de meest comfortabele Nazca in het segment middelhoge ligfietsen. De Paseo is zeer geschikt voor intensief woon-werkverkeer, maar ook voor een fietsvakantie met bagage en af en toe een flinke heuvel. De vele verstelmogelijkheden maken hem tot een allemansvriend, geschikt voor iedereen met een lichaamslengte van 160 tot 190 cm.


De Paseo wordt sinds 2019 niet meer gemaakt.


doordachte constructie

De Paseo bestaat uit hoogwaardig, betrouwbaar CrMo stalen buis voor de zwaar belaste framedelen, gecombineerd met licht aluminium waar mogelijk. De kettingloop is optimaal, zodat er bijna geen energie verloren gaat. Het kleine voorwiel maakt de fiets zeer geschikt voor mensen met een kleiner postuur.

instelbare veerspanning

De Paseo is voorzien van voor- en achtervering met instelbare veerspanning en demping, de gebruikte MEKS Carbon voorvork is al vele jaren de beste voorvork voor 20" wielen. Standaard uitgevoerd met krachtige Avid BB7 schijfremmen.


uitvoering met aerostuur

De aerostuurversie van de Paseo biedt een geweldige controle over de fiets en een open, actieve houding van de armen. Dit rijdt zeer ontspannen.
De draaicirkel met aerostuur is wat groter dan bij een bovenstuur, dit is echter zelden een probleem. Het aluminium aerostuur is in lengte en hoogte instelbaar.

voorvering

Voorvering is vooral bij een 20" voorwiel belangrijk voor het rijcomfort. De toegepaste vering kan met draaiknoppen optimaal ingesteld worden.

bagage

De Paseo is geschikt voor veel bagage. U kunt zowel banaantassen als gewone fietstassen meenemen.

schokbreker

Met de verstelling van de schokbreker kan de geometrie van de fiets aangepast worden aan de omstandigheden. Zo heeft u min of meer drie verschillende fietsen met elk een eigen rijgedrag. Door deze verstelling wijzigt ook de zithoek. Extra bagage tijdens een vakantie? U zet de schokbreker eenvoudig in een hogere stand.

SPECIFICATIES

Zithoogte

ca. 52 cm, middenstand, belast

Trapashoogte

ca. 65 cm, middenstand, belast

Wielbasis

111 cm

Wielmaat

20” / 26” (ETRTO 406/559)

Zithoek

35-42 gr. (verstelbaar)

Gemiddeld gewicht

ca. 20 kg

Max. belasting

130 kg (rijder+bagage)

Materiaal frame

frame/achtervork 25CrMo4, voorbuis/subframe/schetsplaten aluminium

Achtervering

DNM-DV22AR, instelbare demping en voorspanning, lengte 150 mm

Voorvering

MEKS (Sassin) type MK128-20DS

Remmen

mechanische schijfremmen Avid BB7

Bagagedrager

aluminium, max. belasting 25 kg

Zitting / zitkussen

model Comfort maten M, M(L), L incl. Nazca Comfort zitkussen , of model Sport in maten M, L,XL incl. zitkussen

Coating

ijzerfosfatering + 2-laags poedercoating

Beschikbare kleuren

vuurrood, appelgroen, nachtblauw, satijn zwart, meloengeel, wit

Uitvoeringen

3x9 Deore; 3x10 Deore XT; 3x9 Dual Drive; Alfine 11 sp ; Rohloff 14 sp.

Stuuruitvoering

bovenstuur (rvs klapstuur), onderstuur, aerostuur

opties   (scroll l/r)

Voorlicht

Het voorlicht is een zeer krachtige Busch und Müller LEDlamp, type Cyo Premium T senso plus 3W/6V. Een Duits merk van topkwaliteit met een lichtsterkte tot 80 Lux. De lamp is voorzien van sensortechniek, zodat dag- en nachtverlichting en standverlichting (3 minuten) automatisch kunnen worden ingeschakeld.

Naafdynamo - SON 28

Een naafdynamo is een zeer betrouwbare en efficiënte manier om stroom voor uw verlichting of GPS op te wekken. Onderhoudsvrij en volkomen geluidloos: tijdens het rijden merkt u er helemaal niets van. Het vermogen van de dynamo is 3W/6V.

Lowrider-beugels

Met de lowrider beugels neemt u zonder probleem 2 extra tassen mee, want het extra gewicht wordt optimaal tussen de wielen geplaatst. Deze beugels bestaan uit een aluminium buis met een diameter van 12 mm en hebben een maximale belasting van 2 x 15 kg. De beugels zijn geschikt voor kleine en grote tassen, zoals Ortlieb's.

hydraulische schijfremmen

Hydraulische schijfremmen bieden heel veel remkracht, zijn met weinig handkracht te bedienen en uitstekend te doseren. Eenmaal goed geïnstalleerd zijn ze nagenoeg onderhoudsvrij, u hoeft alleen af en toe de remblokken te vervangen. De maximale schijfdiameter is 160 mm

korte cranks

Voor mensen met een kleiner postuur kan een crankstel met kortere cranks gemonteerd worden, 155 mm in plaats van 170 mm. In het algemeen geeft dit meer speling t.o.v. het voorwiel, een hoger traptoerental, en minder buiging en lagere belasting van de knieën.

Hoofdsteun

Veel ligfietsers vinden een hoofdsteun prettig. De steun is volledig verstelbaar en past dus altijd. De RVS-stangetjes kunt u iets verbuigen voor de juiste positie van de steun.

standaard

De Pletscher standaard is solide bevestigd aan de achtervork. In het dagelijks gebruik is een standaard een onmisbaar onderdeel van uw ligfiets.

ventisit

Ventisit is al jaren een veelgekozen merk voor ligfietskussens. Het materiaal heeft een zeer goed ventilerende werking, biedt veel comfort, neemt geen water op en heeft een lange levensduur. Het kussen is bevestigd met klittenband en is daardoor snel eraf te halen.

kleurkeuze

Kleur is belangrijk. Heeft u speciale wensen? We kunnen een groot aantal niet-standaard kleuren leveren als extra optie. Laat ons weten welk RAL-nummer u wenst. Dan checken wij of we die beschikbaar hebben.

On the road