waarom ligfietsen?

Wat is er zo leuk aan ligfietsen? Ja, als u uw ligfiets naast een zomers terrasje parkeert, zijn er altijd wel een paar nieuwsgierigen die dat willen weten. Voor diegenen én iedereen die deze vraag aan Google stelde en zo hier terecht is gekomen, zo zit eh… ligt het.

fietsen is fijn

Allereerst, wat maakt fietsen zo fijn om te doen? Wij Nederlanders weten het wel, we hebben meer fietsen dan inwoners en samen fietsen we 15 miljard kilometer per jaar (bron: fietsersbond.nl). Fietsen is fijn, omdat we van a naar b komen, omdat we wat doen voor de conditie én omdat we lekker buiten zijn. Daarnaast is de fiets geschikt voor kleine en grote doelen: woon-werkverkeer, boodschappen, toeren, racen, mountainbiken, vakanties, wereldreizen... Een heleboel pluspunten dus.

en ligfietsen is dubbel zo fijn

Bij het ligfietsen komen er nog een paar voordelen bij. Zo wordt het gewicht over een groter oppervlak verdeeld, dat betekent minder druk op de polsen, de schouders en het zitvlak, geen zadelpijn dus. Verder heeft de ligfietser minder last van luchtweerstand. Vooruit komen met tegenwind kost minder moeite en een wat hogere gemiddelde snelheid is heel normaal. En dan, de houding… sommigen denken: ‘krijg ik geen last van m’n nek?’ Maar de houding is heel comfortabel, eigenlijk zoals in een luie stoel. Dus ook na een tocht van úren: geen pijntjes. Wel: puur ontspannen genieten, of juist een strakke tijd neerzetten. Met als extraatje: een panoramische blik op de omgeving

hoe veelzijdig is een ligfiets?

In principe kunt u alles wat u met een racefiets, toerfiets, vakantiefiets, stadsfiets en in beperkte mate op een mountainbike kunt, ook met een ligfiets. Misschien kost het een paar kilometer om te wennen, maar ook dat valt mee. Natuurlijk maakt het wel uit of u wilt gaan racen met uw ligfiets of dat u rustig wilt toeren. Daarom bieden we voor elke toepassing een optimaal model en uitvoering.


En het állerleukste aan ligfietsen, vinden wij, zijn de gesprekken die de ligfiets losmaakt. Zeker in het buitenland.